Capelle aan den IJssel

Inrichting wegen en groen centrumring

De derde fase van de herinrichting van de openbare ruimte van het stadshart bestaat uit de volgende delen: • Kerklaan Noord • de Fluiterlaan • het parkeerterrein • de achterzijde van de Koperwiekflat • een entreeplein van de Koperwiek en RET.

De wegen rondom het overdekte winkelcentrum worden heringericht met hetzelfde straatprofiel. Hiermee wordt de herkenbaarheid van het stadshart vergroot. De basis van de herinrichting zijn roodbruine gebakken klinkers. Daarmee onderscheidt het centrum zich van de vaak grijze betonstenen uit de omgeving. Ook het groen wordt ingezet voor het geven van een eigen identiteit aan de centrumring. U kunt in het centrum nu al het resultaat zien van de verschillende groensoorten die zijn geplant. 

Planten van bomen

De ring rondom het centrum wordt verspreid over meerdere jaren uitgevoerd. Om te voorkomen dat er een groot verschil ontstaat tussen de net geplante bomen en de bomen die er al langer staan is aan de start van de eerste fase bij een boomkwekerij een grote partij bomen geselecteerd. Uit deze partij bomen wordt de ring ieder jaar aangevuld. Verspreid over de overige openbare ruimtes komt een grote variatie aan boomsoorten. De sfeer van de veenweide wordt opgeroepen door het toepassen van weelderige siergrassen en vaste planten die net als in veenweides geel, wit en paars bloeien. Met telkens een ander beeld.