Capelle aan den IJssel

Persbericht Rivierweg

2 juli werkzaamheden Rivierweg en parkeerplaats Gemeentehuis gereed

Persbericht

Werk aan Rivierweg Capelle klaar

Parkeerterrein achter gemeentehuis weer bereikbaar

Capelle aan den IJssel, 2 juli 2021 – Het werk aan de herinrichting van de Rivierweg in Capelle aan den IJssel is klaar. De werkzaamheden zijn gisteren afgerond zodat de weg donderdag om 17.00 uur kon worden opengesteld voor het verkeer. Ook het vernieuwde parkeerterrein achter het gemeentehuis met 276 parkeerplekken en de blauwe zone met 54 parkeerplekken (voor max. 2 uur parkeren) zijn klaar en weer bereikbaar vanaf de Rivierweg naast het gemeentehuis.

Meerdere werkzaamheden

In het centrum van Capelle wordt hard gewerkt om het stadshart mooier en beter bereikbaar te maken. De plannen hiervoor zijn samen met Capellenaren gemaakt. De werkzaamheden van het meerjarenplan voor het centrumgebied worden zo veel mogelijk gecombineerd om overlast voor omwonenden en ondernemers zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de herinrichting van de Rivierweg-Midden (ter hoogte van de Rivierweg – Fluiterlaan) en het parkeerterrein achter het Gemeentehuis is het riool vervangen, hebben de nutsbedrijven werk verricht aan de kabels en leidingen waarna de bestrating is aangepast en vernieuwd. Andere delen van de Rivierweg worden in een later stadium aangepakt.

Ruimere gratis parkeerplekken

Marc Wilson, wethouder Stadsbeheer en Buitenruimte is blij dat de Rivierweg nu weer open is voor het verkeer waardoor winkelcentrum de Koperwiek ook weer goed bereikbaar is: “We hebben de parkeerplekken achter het gemeentehuis en bij Albert Heijn aangepast en verruimd omdat we weten dat auto’s tegenwoordig breder en langer zijn. Iets ruimere parkeerplekken voorkomt schade aan auto’s.” In totaal zijn er straks, als het centrum is afgerond rond het Winkelcentrum en het gemeentehuis, ruim 630 gratis parkeerplekken waaronder 280 in de parkeergarage bij de Koperwiek. Ook zijn er voldoende oplaadpalen voor elektrische auto’s. “En goed nieuws voor alle bezoekers, parkeren blijft gratis in het centrum van Capelle”, zegt wethouder Wilson.

Om aandacht te schenken aan de vernieuwde Rivierweg krijgen bezoekers en ondernemers van de Koperwiek op zaterdag 10 juli een kleine attentie aangeboden. Ook direct omwonenden worden daarbij niet vergeten.