Capelle aan den IJssel

Verbouwing winkelcentrum PicassoPassage afgerond

Met de opening van de Action is eind oktober de verbouwing van winkelcentrum PicassoPassage in Capelle aan den IJssel officieel afgerond.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in en rond het winkelcentrum in de wijk Schollevaar. Nieuw Holland Vastgoed heeft in opdracht van vastgoedeigenaar OCP het winkelcomplex helemaal opgeknapt. zo is de ingang aan de kant van NS station Schollevaar vernieuwd, heeft de binnenkant van het winkelcentrum een facelift gekregen en is gewerkt aan de parkeergarage. Het Pier Panderplein is aangepakt en de winkels aan deze kant van de PiccasoPassage hebben een opknapbeurt gehad.

Pier Panderplein opnieuw ingericht

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft de omgeving van de Picasso Passage aangepakt. Zo is het Pier Panderplein totaal op de schop gegaan en opnieuw ingericht. Het is een levendig plein geworden, ook door de komst van leerwinkel Meesterwerk van Accent Praktijkonderwijs. Dit is een bijzondere winkel. Je kunt er een kopje koffie drinken, lunchen, cadeaus kopen en vergaderen.

'Action goede toevoeging aan winkelaanbod'

De vestiging van winkelketen Action in de PicassoPassage is op zaterdag 22 oktober opengegaan. Volgens wethouder Eric Faassen (Economie) van de gemeente Capelle aan den IJssel is de Action een goede toevoeging aan het winkelaanbod: “De Action is een publiekstrekker en zal een bezoek aan het winkelcentrum aantrekkelijker maken.” De wethouder is blij met de opknapbeurt van de PicassoPassage en het Pier Panderplein. “We denken dat het Pier Panderplein een fijne plek is om te verblijven en dat er ook weer volop activiteiten georganiseerd gaan worden.”

(Foto: Frank de Roo)