Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden aan de Schaardijk

Vanaf maandag 19 september tot begin oktober wordt gewerkt aan de Schaardijk. Het verkeer dat gebruik maakt van de Schaardijk kan last van hebben van de werkzaamheden.

De werkzaamheden zijn in verband met de aanleg van de waterbushalte. Deze komt schuin tegenover het Zalmhuis. De gemeente voert voorbereidende werkzaamheden uit, zodat het ponton van de waterbushalte geplaatst kan worden en er een verbinding is met de weg. We plaatsen stalen palen in het water, korten de huidige vangrail in, herstellen het talud volgens de eisen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) en leggen een voetpad aan.

Verkeersmaatregelen

Er zijn verschillende verkeersmaatregelen in de periode van maandag 19 september tot begin oktober. We zetten een rijbaan van de Schaardijk af. De Schaardijk is in beide richtingen bereikbaar met een voorrangsregeling voor tegemoetkomend verkeer. Mogelijk wordt de weg voor een nacht helemaal afgesloten. Als dit nodig is, dan zal de de Schaardijk afgesloten zijn voor het verkeer in de nacht van 28 op 29 september.