Capelle aan den IJssel

Afsluiting Burgemeester Van Beresteijnlaan

Op maandag 3 mei start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Beresteijnlaan met de Operalaan. Vanwege de aanleg van de rotonde is de Burgemeester Van Beresteijnlaan van 3 mei tot september 2021 afgesloten voor autoverkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Aanleggen rotondes Schollevaar

In de afgelopen jaren hebben de bewoners uit de wijk Schollevaar aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid op de Burgemeester Van Dijklaan, de Burgemeester Van Beresteijnlaan en de Operalaan. Hier zijn helaas diverse verkeersongevallen gebeurd. Daarom neemt de gemeente maatregelen. De komende 2 jaar gaat de gemeente Capelle aan den IJssel drie rotondes aanleggen. Eén rotonde komt op de Burgemeester Van Beresteijnlaan en er worden twee rotondes aangelegd op de Burgemeester Van Dijklaan, namelijk op de kruising met het Beatrijserf en de Herenburg. Dit doen we om de wegen overzichtelijker te maken, de snelheid te verminderen en de veiligheid te vergroten.

Omleidingsroutes van 3 mei tot september 2021

Verkeer vanaf de Burgemeester Van Beresteijnlaan richting de Hoofdweg

U kunt via de Abram van Rijckevorselweg, naar de Kanaalweg en dan via de Capelseweg naar de Hoofdweg rijden.

Verkeer vanaf de Burgemeester Schalijlaan/Burgemeester Bakkerlaan richting de Burgemeester Van Beresteijnlaan

U kunt via de Hoofdweg, naar de Capelseweg en dan via de Kanaalweg en de Abram van Rijckevorselweg naar de Burgemeester Van Beresteijnlaan.

Kijk voor meer informatie op: www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar.