Capelle aan den IJssel

Rotonde Herenburg feestelijk geopend

Met 429 betonnen heipalen is de rotonde aan de Herenburg de eerste gefundeerde rotonde in Capelle aan den IJssel. Nico van Veen (wethouder) en Mounir el Achrafi (afdelingshoofd Stadsbeheer) openden op 30 juni de rotonde op feestelijke wijze; in bijzijn van buurtbewoners. Speciaal voor deze gelegenheid schreef de Capelse zanger en gitarist Ben Blue het lied “De Rotonde Rond”.

Verkeersveiligheid

Op de Burgemeester Van Dijklaan en de Burgemeester Van Beresteijnlaan zijn in totaal drie rotondes aangelegd. De aanleg was antwoord op de noodkreet van bewoners om de verkeersveiligheid te verbeteren. En rotondes zorgen er nu eenmaal voor dat verkeer minder hard rijdt. Het hele traject duurde iets meer dan een jaar; met de rotonde Herenburg als laatste activiteit en tevens het pronkstuk. Waarom is deze rotonde bijzonder? In de grond – onder de rotonde - liggen leidingen van onder andere de stadverwarming en de energiecentrale. De grond mag dus niet verzakken, want dan kunnen de leidingen breken. Om die reden moest de rotonde gefundeerd worden. Net als een huis.

De Rotonde Rond

Ben Blue woont ook in de wijk Schollevaar. We hebben hem gevraagd een toepasselijk lied te schrijven. Ben vertolkte tijdens de opening de song “De Rotonde Rond”, terwijl Nico en Mounir al toeterend de rotonde openden met een elektrische auto. Na een kleine borrel met de aanwezigen is de weg vrij gegeven voor al het verkeer.

Meer weten?

Via de timelapse nemen we je in vogelvlucht mee hoe de rotonde is gebouwd. Nieuwsgierig naar de song “De Rotonde Rond”. Hij is gratis te downloaden via Spotify.

Lees meer op de projectpagina: www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar