Capelle bouwt aan de stad

Calisthenics- en freerunpark Schollebos

Sporten in de buitenlucht

Capelle aan den IJssel
Capelle bouwt aan de stad

Met een startschot opende Harriët Westerdijk op 17 juli 2019 het nieuwe calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. In het park staan 5 gecombineerde calisthenicstoestellen en 14 freerunelementen. Het calistenics- en freerunpark is er voor iedereen die in de buitenlucht met gebruik van de toestellen en zijn eigen lichaamsgewicht wil werken aan de vergroting van zijn of haar lichaamsgewicht, spiermassa, kracht, conditie en/of lenigheid. Het park is voor iedereen vrij toegankelijk.

Met het park zorgt de gemeente voor nog meer beweegmogelijkheden in het Schollebos. Er waren o.a. al wandelpaden, een klimpiramide, een speeltuin, een speelweide en - sinds 10 juli 2019 - ook de eerste Europese watervallei. 

Work-outs in de buitenlucht zijn ook in Capelle aan den IJssel populair. Na het succes van het Calisthenicspark in het Lijsterpark, opent de gemeente samen met Sportief Capelle nu ook een calisthenics- en freerunpark in het Schollebos.

Een krachtig en lenig lichaam door calisthenics
Het Engelse woord “calisthenics” is afgeleid uit 2 Griekse woorden: ‘Kalos’ wat in het Nederlands ‘mooi’ betekend en Sthénos dat zich voor 'kracht' en heeft zijn oorsprong in het oude Griekenland.

Vandaag de dag is calisthenics uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel van calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen.

Freerunning
Freerunning is een echte straatsport waarbij je door middel van gymnastische technieken over obstakels sprint. Om meer mogelijkheden voor freerunning te creëren voegen we dit toe aan het calisthenicspark.