Capelle aan den IJssel

Meer ‘kleur en fleur’ voor het openbaar groen

Vanaf dit jaar gaat de gemeente extra aandacht geven aan meer ‘kleur en fleur’ in de buitenruimte. Dit betekent dat er op een aantal in het oog springende plekken in Capelle, meer variatie in de beplanting komt. Zo planten we nieuwe planten en struiken en vervangen we op sommige plekken de beplanting. Stap voor stap zijn we op weg naar een groener Capelle!

Meer ruimte voor de natuur

Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor de diertjes, insecten en vogels. Zo planten we bomen en planten die een goede schuilplek bieden en halen we stenen weg die niet nodig zijn. Zo kan het regenwater makkelijker in de bodem worden opgenomen. Het komt daardoor niet in het riool terecht én het is weer extra voeding voor de beplanting. Zo bevorderen we de biodiversiteit.

In samenwerking met bewoners

Samen met bewoners is gekeken naar plekken die in aanmerking komen voor het opfleuren van de beplanting. Bewoners zien de meerwaarde van meer groen in hun omgeving en denken hier dan ook graag over mee. Als eerste gaan we aan de slag rondom de Oosterlengte.