Capelle bouwt aan de stad

Woningbouwproject ‘IJsselpark’ opgeleverd

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Alle 59 woningen van woningbouwproject IJsselpark zijn afgelopen periode opgeleverd. Nu ook de buitenruimte is ingericht, was het tijd voor een feestelijk moment voor de nieuwe bewoners. Gisteren proostte wethouder Eric Faassen (ter vervanging van wethouder Jannes van der Heide) samen met projectontwikkelaar Bemog, de nieuwe bewoners en andere samenwerkingspartners op de nieuwe woonbuurt.

Tijdens het feestelijk moment voor de nieuwe bewoners werd het bijenhotel, die bij de entree van de woonbuurt staat, officieel geopend. Ook ontvingen alle bewoners een eigen perenboom ter verwelkoming in hun nieuwe buurt.

Twee jaar geleden, in juni 2022, startte Bemog Projektontwikkeling met de bouw van de 59 nieuwe woningen na een selectie van het plan en marktpartijen in 2019. De dorpse woonbuurt bestaat uit 11 appartementen, 22 geschakelde woningen, 20 twee-onder-één-kapwoningen en 6 vrijstaande woningen. Wethouder Eric Faassen: “We zijn blij met de toevoeging van deze woningen die goed passen in het landelijke karakter van dit gebied. Een belangrijk onderdeel van het plan is het karakteristieke slagenlandschap. In de waterrijke woonbuurt zijn de oorspronkelijke sloten zoveel mogelijk teruggebracht. Het regenwater wordt zo opgevangen en teruggebracht in de natuur. Daarnaast zijn materialen van het voormalige schoolgebouw hergebruikt in de nieuwbouw en de openbare ruimte.”

Bemog projektontwikkeling heeft de nieuwe groene woonbuurt ontwikkeld met een grote variatie aan woningen. De bouw is uitgevoerd door Bouwgroep Valkenburg Radix & Veerman in samenwerking met de architecten van Studio Komma, Rrog Stedenbouw & landschap en Van Delft Infra. “Het komt niet vaak voor dat je in de Randstad op een ruim kavel, waar het IJsselcollege heeft gestaan, zo’n gevarieerd woningbouwplan met ruime kavels kunt realiseren. Die ook nog eens de doorstroming op de woningmarkt weer bevorderen,” aldus Daco Bokx (directeur Bemog Projektontwikkeling).

Lees meer hierover op de projectpagina