Capelle bouwt aan de stad

Groenbeheer

De gemeente draagt zorg voor het beheer van het grootste deel van de openbare ruimte en dus ook voor het groen. Groen bepaalt voor een deel hoe je je wijk of de stad beleeft. Het is de aankleding van de straat, het biedt voedsel en leefruimte voor natuur en draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De groei van Capelle aan den IJssel en klimaatverandering maken groen alleen nog maar belangrijker. Goed onderhouden groen is niet alleen noodzakelijk voor bewoners, planten en dieren, het helpt ook de stad te koelen op hete dagen. Of om het water van hevige regenbuien op te vangen. Op deze pagina informeren we jou over het groenbeheer in de stad. Zo is alles te vinden op 1 plek!

De jaarlijks terugkerende groenactiviteiten op een rij

Snoeien van struiken en hagen, onderhoud van het bosplantsoen, beestjes en ziekten bestrijden en maaien van bermgras en gazons maken allemaal deel uit van het groenonderhoud in Capelle aan den IJssel. Deze activiteiten komen ieder jaar opnieuw weer terug.

Voor iedere activiteit is een seizoen. Het meeste groenonderhoud wordt in specifieke perioden gedaan, dat zijn de momenten die het beste zijn voor mens en natuur. En daar komt een hoop bij kijken. 

Klik hieronder op de onderwerpen die je aan het hart gaan. Je komt dan op een pagina met meer informatie,  zoals een korte beschrijving van de werkzaamheden, filmpjes en een globale planning. 

Jaarlijkse groenactiviteiten

Groenkalender

Wil je liever de belangrijkste werkzaamheden in 1 oogopslag op een rij? Check hieronder de groenkalender. Zo hoef je niet meer verrast te zijn als er voor je deur of in je straat onderhoud aan het groen plaatsvindt. Natuurlijk informeren we je ook (via een brief of social media) als er groenactiviteiten in jouw buurt plaatsvinden.

Nog meer beheer van de openbare ruimte

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in de stad als het gaat over beheer van de openbare ruimte en groen. Zo wordt er al jaren hard gewerkt aan de toekomst van het Schollebos, wordt het Programma Buitenruimte verder uitgerold, is er ieder jaar wel gladheidsbestrijding nodig, werken we samen met Irado hard aan ongediertebestrijding, zoals ratten, en blijft de gemeente zich inzetten voor verdere vergroening van buurten en wijken.

Wat kan je zelf doen?

In de stad wordt door Capellenaren al bijgedragen aan het groen. Door het tuinieren in eigen tuin of op balkon. En door te helpen in de openbare ruimte dragen mensen ook een steentje bij. Op deze pagina informeren wij u over groenbeheer in de stad. 

Wil je ook een groenere buurt? Er is vanalles wat je zelf kan doen, of samen met je buren. Denk aan het aanleggen van een geveltuin, of een boomspiegel of een groenstrook adopteren. Zo maken we Capelle steeds een beetje groener!

Foto header: Jan Kok