Capelle aan den IJssel

Feestelijke start herfstspeurtocht in het Schollebos

Spelenderwijs leren over de natuur in het Schollebos. Dat kan tot eind november met de herfstspeurtocht in het Schollebos. De eerste speurtochtboekjes werden woensdag 12 oktober door wethouder buitenruimte Marc Wilson uitgedeeld aan het kindercollege.

Geheel passend bij de Week van de Duurzaamheid en de Kinderboekenweek met het thema Gi-ga groen konden kinderen, ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden in het Schollebos op stap met de herfstspeurtocht. Ook het kindercollege speurde mee. Op de route stonden kraampjes met natuuractiviteiten van het Ambrosiusgilde, Stichting Natuurvrienden Capelle, Centrum voor Natuur en Milieueducatie "de Hooiberg" en Bomenstichting (contactpersoon Edith Stuivenberg).

Kinderen kregen ook de mogelijkheid om met een afvalgrijper en vuilniszak op pad te gaan. Hier werd gretig gebruik van gemaakt met een schoon Schollebos als resultaat🚮

Hoe doe je mee?

De herfstspeurtocht is nog tot eind november af te halen in het pannenkoekenhuis: Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos (zolang de voorraad strekt). Je kan het herfstspeurtochtboekje ook zelf downloaden via de projectenpagina van het Schollebos. Er liggen ook boekjes klaar in het gemeentehuis en op de gemeentewerf.

Let op: op maandagen is het pannenkoekenhuis gesloten. Op die dag zijn de boekjes beschikbaar in de speurtochtenpostbus tegenover het pannenkoekenhuis.

Leuke verrassing

Voor wie de speurtocht heeft afgerond, kan het bonnetje met tips inleveren bij het pannenkoekenhuis. Je krijgt dan een certificaat en een verrassing. Ook is er een leuke prijs te winnen voor de leukste foto bij een houten paddenstoel. Foto’s deel je op sociale media met #speurtochtschollebos of stuur een email naar schollebos@capelleaandenijssel.nl

De gemeente ontwikkelde deze speurtocht in samenwerking met Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’, Bomenstichting (contactpersoon Edith Stuivenberg) en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

📷 Jan Kok