Capelle aan den IJssel

Herfstspeurtocht Schollebos

Een middag op gi-ga-groen avontuur! Op woensdag 12 oktober is er in het Schollebos de ‘Herfstbelevingsroute’. Deze middag staat volledig in het teken van natuur in de herfst. Je kunt dan de herfstspeurtocht gaan lopen, waarbij je onderweg kraampjes met leerzame natuuractiviteiten tegenkomt. De route is met name geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Kom dus op woensdag 12 oktober naar het Schollebos (speeltuin Ravottia) tussen 14.30 en 17.00 uur en maak er een leuk uitje van voor het hele gezin, klas of BSO!

Tot eind november te lopen

Verhinderd op 12 oktober? Geen probleem, de speurtocht is nog tot eind november te lopen. Iedere dag kunt u vanaf 10.00 uur het speurtochtenboekje ophalen bij Pannenkoek – Petit Restaurant Schollebos. Het speurtochtenboekje is ook op te halen bij het gemeentehuis en de gemeentewerf. Je kan het speurtochtenboekje ook zelf downloaden via de projectenpagina van het Schollebos.

Leuke verrassing!

Ben je klaar met de speurtocht? Haal dan het bonnetje uit het speurtochtenboekje en lever deze in bij het pannenkoekenhuis. Je krijgt dan een certificaat én een leuke verrassing!

Ook is er een leuke prijs te winnen voor de meest originele foto bij een houten paddenstoel die verspreid door het Schollebos kunt vinden. Deel je foto via jouw social media account met #speurtochtschollebos of stuur een email naar schollebos@capelleaandenijssel.nl

Samenwerking

De gemeente ontwikkelde deze speurtocht in samenwerking met Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’, Edith Stuivenberg (contactpersoon bij Bomenstichting) en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Veel speurplezier!