Capelle aan den IJssel

Laatste bomen Babybos geplant tijdens Boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 november zijn de laatste bomen geplant in het Babybos. Zes boompjes zijn geplant ter ere van de geboorte van nieuwe Capellenaren.

Deze dag zijn de Zoete kers (Prunus Avium), de Zwarte els (Alnus glutinosa ‘laciniata’) en de Steeliep (Ulmus laevis) aangeplant. De gepersonaliseerde babybordjes zijn gemonteerd en de certificaten zijn feestelijk in ontvangst genomen.

Het idee voor een babybos is ontstaan bij Capellenaar Ada Lit. Nadat haar kleinzoon werd geboren, is er voor haar huis een boom omgereden. Dit bracht haar op het idee om een Babybos op te zetten, gericht op ouders met een ‘groen hart’ die net een kleintje hebben gekregen. In totaal staan er nu 43 bomen van verschillende soorten die goed met elkaar combineren.

Met het planten van de laatste zes boompjes is het Babybos compleet. De gemeente heeft de afgelopen periode onderzocht of het Babybos een ‘doorstart’ kon maken op een andere plek. Helaas is er geen geschikte locatie gevonden waar voldoende ruimte is om voor een langere periode meerdere babybomen te kunnen aanplanten.

Foto's: Frank de Roo