Capelle aan den IJssel

Onderhoud ‘duikers’ in het Schollebos

Gemeente hergebruikt bomen om uiteinden duikers te herstellen. De gemeente is bezig met onderhoud aan ‘duikers’ in het Schollebos. Een duiker is een verbinding tussen 2 sloten en zorgt ervoor dat het water goed doorstroomt van de ene naar de andere kant. De duikers die er nu liggen zijn te klein om al het water door te laten stromen.

Hevige regenbuien komen door klimaatverandering steeds vaker voor. De huidige duikers zijn daar niet tegen bestand. Daarom worden de duikers vervangen door grotere exemplaren. Ook kan het zijn dat de duikers vergroot worden. En uiteraard is het ons doel – en dat van het waterschap – dat u ‘droge voeten’ houdt.

Hinder

De werkzaamheden zijn deze week gestart. Bent u wel eens in het Schollebos? Dan kan het zijn dat u even om moet lopen. De omleiding wordt ter plekke aangegeven.

Bent u wel eens in het Schollebos? Dan kan het zijn dat u even om moet lopen. De omleiding wordt ter plekke aangegeven.

Hergebruikte bomen

Rond de uiteinden van de duikers moet de bescherming van de oever worden hersteld (de beschoeiing). Normaal gesproken worden hiervoor nieuwe bomen gebruikt om de beschoeiing te kunnen maken. In dit geval kiest de gemeente er echter voor om bomen te gebruiken uit het bos die eigenlijk gekapt zouden worden. Zo hergebruiken we het groen en is er geen transport nodig om het groen te vervoeren.