Capelle aan den IJssel

Terugkoppeling vragen lente speurtocht

In de meivakantie heeft de gemeente, in samenwerking met de Vrienden van het Schollebos, voor het eerst een speurtocht in het Schollebos georganiseerd. Bij het boekje over de speurtocht zat ook een vragenlijst over het Schollebos die de kinderen konden invullen.

We hebben 226 ingevulde vragenlijsten teruggekregen met ideeën en meningen van kinderen over het Schollebos. Hartstikke bedankt daarvoor!

Vragen en resultaten

In de vragenlijst stonden vragen als: Wat kan er volgens jou beter in het Schollebos? Wat vertel je aan vriendjes over het Schollebos? En wat zou je doen als je één dag de baas van het Schollebos mocht zijn? We delen de meest gegeven antwoorden:

  • de speeltuinen zoals Ravottia en de Watervallei zijn erg populair onder de kinderen, maar de kinderen vinden tegelijkertijd ook dat er meer variatie in de speelvoorzieningen mag komen;
  • er mogen meer prullenbakken staan in het Schollebos voor het afval en de kinderen vinden het leuk om samen met hun vrienden het afval op te ruimen;
  • de kinderen vinden het ook leuk om in de natuur te spelen en om in de bomen te klimmen.

Wat doen we met de resultaten?

De ideeën en meningen van de kinderen nemen we serieus mee in de plannen en acties voor het Schollebos. Binnen de Vrienden van het Schollebos leeft net als bij de kinderen ook al een idee voor het opruimen van afval in de vorm van “Grondstof Jutten”. Hierbij ruimen we niet alleen op maar proberen we zoveel mogelijk van de opgeruimde vondsten te hergebruiken of te recyclen. We zijn nog op zoek naar mensen die mee willen denken of doen in het Grondstoffen Jutten met de Vrienden van het Schollebos. Ben je geïnteresseerd hierin? Dan kan je een berichtje sturen naar schollebos@capelleaandenijssel.nl.