Capelle aan den IJssel

Uitbreiding speeltuin de Watervallei met nieuwe speeltoestellen en (grond)trampolines

Vanaf 13 maart gaat de gemeente aan de slag met het opknappen van speeltoestellen in speeltuin de Watervallei. Dat betekent dat de speeltuin gesloten is tot 1 mei 2023.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente gaat de handen flink uit de mouwen steken. Zo wordt de Watervallei uitgebreid met méér speelplekken en plaatsen we extra voorzieningen die geschikt zijn voor minder validen, met bijvoorbeeld grondtrampolines. Zo kunnen kinderen die in een rolstoel zitten, nog meer speelplezier hebben. Voor een groot deel was de Watervallei al toegankelijk voor minder validen. De aangepaste speeltuin is ‘goedgekeurd’ door het Kindercollege van de gemeente.

Verplaatsen voorzieningen

Sommige speeltoestellen worden verplaatst naar het evenemententerrein. Op deze manier is er beter toezicht op de kinderen omdat de toestellen straks bij elkaar staan. Zo wordt de blox die er nu staat, bijvoorbeeld verplaatst naar het klimnet. Ook de sportvoorzieningen (calisthenics) verhuizen naar de skatebaan. Zo is er voor jongeren ook wat wils en hoeven zij zich niet tussen de kleinere kinderen te mengen.

Verbeteren skatebaan

Daarnaast krijgt de skatebaan een boost. Sommige skate-elementen gaan weg én er komt een heus ‘skatepark’. Dit heeft de gemeente niet alleen besloten. De jongerenraad heeft haar voorkeursstem uitgebracht voor het uiteindelijke ontwerp.

Gesloten tot 1 mei

Vanwege de werkzaamheden is de speeltuin gesloten tot 1 mei. Daarna kan er weer volop worden gespeeld en kunnen kinderen (en ouders!) genieten van een volledig opgeknapte Watervallei!