Capelle aan den IJssel

Vrienden van het Schollebos

Begin april is de ‘Vrienden van het Schollebos’ opgericht. Dit als onderdeel van de eerder vastgestelde visie van het Schollebos. In de Vrienden van het Schollebos zitten diverse organisaties, partners en gebruikers van het Schollebos.

De Vrienden van het Schollebos bestaat uit: CNME de Hooiberg, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Volkstuinvereniging Nut en Genoegen, Bomenstichting Capelle, Gemeente Capelle aan den IJssel, Petit Restaurant Schollebos, Sportief Capelle, Welzijn Capelle, WOP Schenkel, WOP Schollevaar, Capelse Jongerenraad, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Capels Hondenplatform en de Capelse Manage.

Initiatieven in het Schollebos

De Vrienden van het Schollebos komen meerdere keren per jaar samen om af te stemmen en te overleggen over de initiatieven en onderwerpen die spelen in het Schollebos. De Vrienden van het Schollebos stemmen niet alleen af, ze informeren elkaar ook over actuele activiteiten. Daarnaast denken ze actief mee over beleidsmatige vraagstukken en het onderhoud en beheer in het Schollebos. Onderwerpen waar de Vrienden van het Schollebos op dit moment over mee denken en praten zijn bijvoorbeeld: de verdere uitrol van het hondenbeleid in het Schollebos, structureel onderhoud en beheer en de geplande activiteiten in de zomer.

Door in de Vrienden van het Schollebos samen te werken met de gebruikers, organisaties en partners van het Schollebos ontstaat een betere afstemming en een breed gedragen visie voor het Schollebos.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Vrienden van het Schollebos of heeft u vragen? Dan kunt u die mailen naar schollebos@capelleaandenijssel.nl.