Capelle aan den IJssel

Zitbankjes maken het Schollebos nog toegankelijker!

Er is bij verschillende zitbankjes een plateau aangelegd voor mindervaliden. Ook zijn er meer bankjes geplaatst om nog meer met elkaar van de natuur te genieten en genoeg rustplaatsen tijdens de wandeling aan te bieden.

Eind november is er naast een aantal zitbanken een plateau aangelegd. Deze ruimte is bedoeld voor mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten. Zij kunnen dan tijdens hun rondje door het park met hun rolstoel of scootmobiel op verharde ondergrond stil staan en zo genieten van de natuur in het Schollebos. Eventuele wandelmaatjes of begeleiders kunnen dan gebruik maken van het bankje

Er worden ook bankjes op nieuwe locaties bijgeplaatst. Dit doen we met het oog op de behoefte van met name oudere bezoekers om tijdens hun wandeling vaker rust te kunnen nemen. Bovendien komen er op twee locaties dubbele bankjes, wat de ruimte geeft om met meerdere mensen bij elkaar zitten. Met de huidige coronamaatregel van 1,5 meter afstand houden geeft dat ook meer gelegenheid om er met elkaar te gaan zitten. Wie weet leert u hier wel andere Capellenaren kennen!