Capelle bouwt aan de stad

Denk mee over de gebiedsvisie Centraal Capelle

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Ben jij een partner in Capelle aan den IJssel? En wil je meedenken over hoe we een gezonde woon- en leefomgeving houden in het centrum van Capelle? We maken een nieuwe gebiedsvisie. En jij kan als partner met ons meedenken!

Een gezonde woon- en leefomgeving zorgt voor een betere gezondheid. In het centrumgebied van Capelle willen we dit verbeteren en daarom maken wij een nieuwe visie. Centraal Capelle is het gebied tussen de Couwenhoekseweg en de Slotlaan. Het is een plek waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Voor iedereen willen we zorgen dat dit een fijne gezonde woon- en leefomgeving blijft. We betrekken daarom onze partners en bewoners bij de inrichting van hun eigen leefomgeving. Dit doen we door met elkaar in gesprek te gaan tijdens een aantal bijeenkomsten.

Doe mee!

Graag willen we jou als onze partner* alvast uitnodigen om hierover met ons mee te denken:

  • Inspiratiesessie: dinsdag 10 september van 15.00 uur tot 17.00 uur (alleen partners)
  • Werksessie 1: dinsdag 24 september van 19.00 uur tot 21.00 uur (partners én bewoners)
  • Werksessie 2: woensdag 23 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur (partners én bewoners)
  • Werksessie 3: woensdag 27 november van 19.00 uur tot 21.00 uur (partners én bewoners)
  • Afsluitende sessie: donderdag 16 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur (partners én bewoners)

* Met partners bedoelen wij organisaties in Capelle waar wij als gemeente mee samenwerken of organisaties die belang hebben bij deze vernieuwde visie. Wij gaan graag samen met hun in gesprek tijdens een eerste bijeenkomst over wat wij met elkaar belangrijk vinden voor bewoners in dit gebied. Daarna nodigen wij ook bewoners uit voor de volgende bijeenkomsten. We horen dan graag van bewoners waar zij behoefte aan hebben en wat zij belangrijk vinden. Waar zien zij graag meer groen? Waar moeten ontmoetingsplekken komen? Hoe kunnen wij meer beweging stimuleren? Alle gedachten en inbreng nemen wij mee. Vervolgens leggen we in de laatste bijeenkomst uit wat er met alle inbreng is gedaan en wat wij wel of niet meenemen in de uitwerking van de nieuwe visie.

Tijdens de inspiratiesessie maken we aan de hand van een kaart een gezondheidscan van de leefomgeving. We bespreken hoe de woon- en leefomgeving de gezondheid kan verbeteren en wat daarvoor nodig is. Het resultaat vormt het kader voor de overige werksessies.

Ben jij een partner in Capelle aan den IJssel en wil jij hierbij zijn? Laat het ons uiterlijk 4 september weten. Dit kan door een e-mail te sturen naar doemee@capelleaandenijssel.nl. Je ontvangt een bevestiging met het programma en de locatie(s).

Gebiedsvisies

Gebiedsvisie Centraal Capelle

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel