Capelle bouwt aan de stad

Bestrijding eikenprocessierups

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Ieder jaar, vanaf half mei, bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups in bomen. Dit doen we omdat dit een jaarlijks terugkerend probleem aan het worden is. De brandharen van de rupsen kunnen bij mensen namelijk allergische reacties veroorzaken: jeuk, branderigheid, roodheid en zwelling

We proberen te voorkomen dat de rupsen hun nesten bouwen in de bomen. Gebeurt dat toch dan verwijderen we de nesten. Alle overlast voorkomen, is echter helaas niet mogelijk.

Vernevelaar met aaltjes

Om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen, voeren we de bestrijding van de eikenprocessierups in 2 rondes uit. De eerste ronde wordt uitgevoerd in de week van 1 mei. Dit start in de avond vanaf 20.00 uur en gaat door tot 07.00 uur de volgende ochtend. We werken voor de bestrijding met een vernevelaar. De aaltjes die uit de vernevelaar komen, schakelen de rups uit. Het voordeel hiervan is dat we hiermee voorkomen dat de rups brandharen ontwikkelt. De aaltjes zijn niet schadelijk voor mensen, planten of dieren. Wanneer de 2e ronde uitgevoerd wordt, is nu nog niet bekend.

We voeren de bestrijding voornamelijk uit bij bomen langs doorgaande wegen in Capelle.

De enige overlast die u eventueel kunt merken, is wat licht rondom uw woning. Ook kan het bestrijden van de eikenprocessierups voor enige geluidsoverlast zorgen. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor.

Capelle bouwt aan de stad

Meer kleur en fleur in de buitenruimte

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel