Capelle bouwt aan de stad

Capelle doet mee met ‘Maai-Mei-Niet’!

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

In mei maaien we op een aantal locaties in de gemeente niet of minder. Zo zetten we onze grasveldjes en gazons in bloei. Hier worden bijen, vlinders en andere insecten blij van. En dat is weer goed voor de biodiversiteit!

Onder de noemer ‘Maai-Mei-Niet’, worden bermen en grasveldjes niet of minder gemaaid. Door minder of niet te maaien, voorzien we heel wat bijen, vlinders, en andere insecten van goede voeding! Voor meer uitleg over dit aangepaste maaibeleid, kunt u dit eerdere bericht bekijken.

Zelf ook meedoen? Laat uw grasmaaier staan!

Zelf kunt u ook meedoen, met uw eigen gazon. De planten in uw grasveld kunnen door niet of minder te maaien, namelijk goed tot bloei komen. Dus: doe mee, laat de grasmaaier staan en creëer een heerlijk ‘gedekte tafel’ voor de bijen, insecten en vlinders. Dat is heel hard nodig, want het gaat niet goed met de bijen, hommels en andere insecten in Nederland. Zij eten namelijk geen gras, maar bloemen!

Kijk op www.maaimeinietnederland.nl voor tips en meer informatie.

Gebruik de ObsIdentify app

Ontdekt u een soort die u niet kent? In uw gazon of ergens anders? Dat kan zomaar, als u de natuur haar gang laat gaan. Met deze app weet u precies welke planten (en dieren) er in uw omgeving te zien zijn. Daarnaast helpt u zo mee met natuur onderzoek. Ga daarvoor naar uw Google Playstore of Appstore en zoek op ‘ObsIdentify’. Na de maand mei gaan we als gemeente kijken welke bijzondere vondsten we samen voor elkaar hebben gekregen! Hoe werkt dit?

1. Ga naar uw Google Playstore of Appstore en download de ObsIdentify app
2. Maak een account aan (uw waarnemingen worden dan automatisch geüpload op www.waarneming.nl)
3. Maak een foto van een plant of dier binnen de gemeenten Capelle en bewaar deze
4. Kijk op deze website om te zien hoeveel planten en dieren we samen al gevonden hebben

Waar maaien we niet?

Via deze kaart kunt u zien waar we niet of minder maaien. Op sommige stoeptegels ziet u een tekst, met daarop aangegeven dat we op die locatie niet, of minder maaien. Dit is ‘reverse graffity’ en maakt deel uit van deze campagne.

Capelle bouwt aan de stad

Meer kleur en fleur in de buitenruimte

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel