Capelle aan den IJssel

Meer kleur en fleur voor de Rozensingel

Vanaf dit jaar gaat de gemeente extra aandacht geven aan meer ‘kleur en fleur’ in de buitenruimte. Dit betekent dat er op een aantal in het oog springende plekken in Capelle, meer variatie in de beplanting komt. Zo planten we nieuwe planten en struiken en vervangen we op sommige plekken de beplanting. Stap voor stap zijn we op weg naar een groener Capelle!

Meer ruimte voor de natuur

Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor bijvoorbeeld insecten en vogels. Zo planten we bomen en planten die een goede schuilplek bieden en halen we stenen weg die niet nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat de bodem meer regenwater opneemt. Het komt daardoor niet in het riool terecht én het water blijft beschikbaar voor de beplanting in de drogere periodes. Zo bevorderen we de biodiversiteit en gaan we om met veranderingen van het klimaat.

Rozensingel

Eén van de locaties waar we aan de slag gaan, is de Rozensingel. Om voor deze locatie een goed ontwerp te maken, is overleg geweest met een aanwonende en het WOP Schenkel. Die hebben gesproken met 20 andere omwonenden. 17 daarvan waren voorstander van het ontwerp dat nu gebruikt gaat worden. De bewoners hebben nog goede tips ter verbetering van het ontwerp gegeven. De meeste daarvan zijn verwerkt in het definitieve plan. De inbreng van de bewoners en het WOP is voor de gemeente heel waardevol geweest.

Uitvoering

De werkzaamheden starten naar verwachting op 8 maart. De hinder hiervan zal minimaal zijn en bewoners kunnen hun woning nog gewoon bereiken.