Capelle aan den IJssel

Liefdeslaantje uitgebreid met 42 tegels

Op maandag 14 februari, Valentijnsdag, werd het eerste deel van de 42 nieuwe liefdestegels gelegd op het Liefdeslaantje, zoals het Oude Laantje beter bekend staat. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden.

Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel. Maar ook andere Capellenaren kunnen een liefdestegel bestellen.

Een van de tegels was een bijzondere verrassing: wethouder Ans Hartnagel, op Valentijnsdag liefdeswethouder, kreeg een tegel aangeboden door de gemeentelijke collega’s voor haar nauwe betrokkenheid bij en inzet voor Capelle en het Liefdeslaantje.

Koesteren van de geschiedenis

Het Oude Laantje, nabij de kruising ’s-Gravenweg/Schenkelse Dreef, is één van de 12 Capelse natuurparels. Het was ooit een laantje naar het Slot van Capelle en werd gebruikt om naar de kerk te gaan. In de loop der jaren veranderde de route en het aanzicht van het laantje. Het wandelpad is volledig vernieuwd tussen april en juni 2018. Het asfalt is vervangen door een meer passende bestrating en zwarte elzen, die kenmerkend zijn voor deze omgeving, zijn toegevoegd aan beide zijden van het wandelpad. Het is nu een plek waar de liefdesgeschiedenis van het Oude Laantje herleeft. In de bestrating van het wandelpad worden liefdestegels van Capelse liefdeskoppels gelegd met persoonlijke boodschappen. Met de aanvulling van deze 42 tegels staat het aantal liefdestegels nu op 270.

Meer weten over het Oude Laantje, bekijk dan de projectpagina