Capelle bouwt aan de stad

Inloopbijeenkomst projecten omgeving Capelseweg, Bermweg en Kanaalweg

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Vanuit de gemeente zijn wij steeds bezig om Capelle aan den IJssel te verbeteren. Ook in de omgeving van de Capelseweg, Bermweg en Kanaalweg zijn lopen er projecten die de stad leefbaar maken en houden. Op woensdag 9 oktober is er een informatieavond over het verkeersonderzoek Kanaalweg-Capelseweg, de plannen voor Bermweg-west en het project Kanaalweg-west & Groen Oeverrijk. U bent van harte welkom tussen 18:45 uur tot 21:30 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Onderzoek verkeerssituatie Capelseweg-Kanaalweg 

Op de Capelseweg – Kanaalweg onderzoeken we de doorstroming van het verkeer. Er wordt ook gekeken naar veiligheid en leefbaarheid. Doel van het onderzoek is dat het verkeer op de Capelseweg en Kanaalweg beter door kan rijden. De afgelopen weken konden Capellenaren op een speciale website aangeven wat volgens hen beter kan op het gebied van veiligheid, doorstroming, of geluidsoverlast. Tijdens de bijeenkomst vertellen we wat er is opgehaald via de website. Natuurlijk kunt u ook nog aangeven wat er volgens u beter kan op de Capelseweg en Kanaalweg. 

Herinrichting Bermweg-west

Het deel van de Bermweg tussen de Kanaalweg en de Kralingseweg wordt opgeknapt. Belangrijk hierbij zijn de verkeerveiligheid van de hele Bermweg en de aantrekkelijke uitstraling van winkelcentrum De Luifel. Tijdens de bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek over de ontwerpen van dit gebied en kunt u zich ook aanmelden voor een klankbordgroep. 

Kanaalweg-west & Groen Oeverrijk 

Tijdens de bijeenkomst informeren wij u over de stand van zaken van dit project. Dit doen we aan de hand van twee korte presentaties, gegeven om 19:00 en 20:15 uur. Ook willen we u vragen om ideeën te delen over de herinrichting van de achterterreinen Kanaalweg-west, herinrichting van de Kanaalweg zelf en een groene parkachtige invulling van Groen Oeverrijk.   

Uitnodiging en aanmelden 

Wilt u meer weten over één van de projecten die hierboven staan? U bent van harte welkom op woensdag 9 oktober 2024 van 18:45 tot 21:30 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Meld u vooraf aan voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar: doemee@capelleaandenijssel.nl.

Capelle bouwt aan de stad

Realiseren woonpark Oeverrijk

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel