Capelle bouwt aan de stad

Rondweg Vrijheidsdans - Beatrijs Erf

Wij investeren in uw wijk

Capelle bouwt aan de stad
Capelle bouwt aan de stad

De gemeente Capelle aan den IJssel voert vanaf maart/april 2023 groot onderhoud uit aan de rondweg vanaf de rotonde Vrijheidsdans tot de rotonde Beatrijs Erf. We streven ernaar om medio oktober 2024 gereed te zijn.

Waarom is dit nodig?

De wijk Schollevaar is eind jaren 70, begin jaren 80 gebouwd. Dit betekent dat de riolering en de stadswarmteleidingen ongeveer 40 jaar oud zijn. Het leidingwerk is aan het einde van zijn levensduur. Voor uw veiligheid en de garantie op een warm en comfortabel huis, is het noodzakelijk om dit onderhoud nu te doen. En als we dan toch bezig zijn in uw buurt, voeren we tegelijkertijd diverse andere werkzaamheden uit. Zo beperken we voor u de overlast.

Wat gaan we doen?

Eneco vervangt het leidingwerk van stadsverwarming. Wij vervangen de riolering en pakken meteen de volgende werkzaamheden mee:

  • We leggen een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) aan. Dit houdt in dat de leiding in natte periodes het teveel aan water afvoert en in droge periodes geeft de leiding juist water af aan zijn omgeving. Zo houden we het grondwaterpeil in balans.
  • We passen de maximale snelheid aan. Om de verkeersveiligheid in Schollevaar te verbeteren, verlagen we de snelheid van 50 km/uur naar 30 km/uur.
  • We hogen de straat op. Het asfalt vervangen we door betonstraatstenen.
  • We leggen bredere parkeerplaatsen aan volgens de huidige normen. Bij Zwaarddans/Waaierdans maken we extra parkeerplaatsen.
  • We vervangen de verlichting. We plaatsen hogere lichtmasten (daar waar nodig), vervangen kapotte lichtmasten en vervangen de lampen door duurzame ledverlichting.
  • We vernieuwen het openbaar groen. Een aantal bomen verwijderen we, zodat we goed bij het riool kunnen. Nieuwe bomen plaatsten we terug als alle werkzaamheden klaar zijn.

Hoe pakken we het aan?

Op 18 april gaan we starten. Aannemingsbedrijf A.C. de Groot voert de werkzaamheden uit. De fasering en planning staat bij de downloads.

Hoe informeren we u?

Wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden. De komende maanden informeren we u via brieven over de laatste stand van zaken. Ook plaatsen we alle informatie op deze projectenpagina.

Planning

Het werk is vertraagd. De reden is dat de werkzaamheden van Eneco (stadsverwarming) zijn uitgelopen. Zij moest onverwachte werkzaamheden uitvoeren voor de veiligheid van het leidingsysteem. Hierdoor kon zij de planning niet halen. Om die reden startte onze aannemer ook later. 

De meest actuele planning/fasering is te vinden bij de downloads (20240326 Faseringstekening Rondweg Vrijheidsdans).

Planning

Groot onderhoud

Downloads

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel - Dirk van den Heuvel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten