Capelle aan den IJssel

Afsluiting Abram van Rijckevorselweg vanaf 15 augustus tot en met 24 augustus

Het asfalt op de Abram van Rijckevorselweg tussen de Rivierweg en de Couwenhoekseweg is in slechte staat. Vanaf 15 augustus krijgt het daarom nieuw geluiddempend asfalt. Weggebruikers worden uiterlijk tot en met 24 augustus 16.00 uur omgeleid. De kruispunten blijven wel open. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt ook de boom verwijderd die onlangs ernstig beschadigd raakte bij een ongeval met een brandweervoertuig.

Over de Abram van Rijckevorselweg rijden per etmaal circa 22.000 motorvoertuigen. Hoe meer auto’s er per dag overheen rijden, hoe sneller het asfalt aan vernieuwing toe is. De levensduur van het asfalt tussen de Rivierweg en Couwenhoekseweg is voorbij. Daarom zijn deze werkzaamheden nodig. Bijkomstig voordeel is dat het nieuwe asfalt minder geluid maakt.

Omleidingsroutes
Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om zoveel mogelijk de A20 te nemen. Verkeer binnendoor wordt omgeleid. Vanuit Rotterdam: bij Capelseplein via de Prins Alexanderlaan naar de Hoofdweg richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel: via de Hoofdweg naar de Prins Alexanderlaan tot de rotonde Capelseplein en vervolgens naar Rotterdam of Krimpen aan den IJssel. Bestemmingsverkeer wordt op de kruisingen van de Rivierweg en Couwenhoekseweg omgeleid.

Boom krijgt nieuwe bestemming
Bij een ongeluk met een brandweervoertuig op 29 juli raakten twee brandweermannen gewond. De wagen kantelde in de bocht van de Abram van Rijckevorselweg naar de Kanaalweg en raakte hierbij een boom. De boom raakte hierbij zwaar beschadigd en is helaas niet meer te redden. Omdat de Kanaalweg deel uitmaakt van de omleidingsroute, wordt de boom voor aanvang van de asfaltwerkzaamheden weggehaald op woensdagavond 10 augustus. Hierdoor wordt het verkeer mogelijk tijdelijk stilgezet. De boom wordt niet verbrandt maar circulair hergebruikt als versteviging van een voetpad.

Meer informatie en een overzichtskaartje is te vinden op: www.capellebouwtaandestad.nl/werkzaamheden-avr