Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Aïda

Wij investeren in uw wijk

De gemeente Capelle aan den IJssel voert heeft groot onderhoud aan de Aïda uitgevoerd.

De bestratingswerkzaamheden zijn afgerond.

In het plantseizoen van 2024 dat tot en met maart loopt, brengen we de beplanting en de bomen aan en zal het speelterrein worden teruggeplaatst.

Waarom is dit nodig?

De wijk Schollevaar is eind jaren 70, begin jaren 80 gebouwd. Dit betekent dat de riolering ongeveer 40 jaar is. Het leidingwerk is aan het einde van zijn levensduur. 

Wat hebben we gedaan?

  • Het riool is vervangen.
  • Een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) is aangelegd. Dit houdt in dat de leiding in natte periodes het teveel aan water afvoert en in droge periodes geeft de leiding juist water af aan zijn omgeving. Zo houden we het grondwaterpeil in balans.
  • De straat is opgehoogd. Hierbij hebben we zo veel mogelijk de bestaande stenen gebruikt.
  • Er zijn bredere parkeerplaatsen aangelegd volgens de huidige normen. 
  • De verlichting is vervangen. We hebben hogere lichtmasten (daar waar nodig) geplaatst, we hebben kapotte lichtmasten vervangen en de lampen zijn vervangen door duurzame ledverlichting.

Het openbaar groen wordt nog vernieuwd in het komende plantseizoen. Alle bomen laten we staan, tenzij een boom in de weg staat en daardoor de werkzaamheden teveel belemmert. De vergunning die nodig is om de bomen te kappen is afgegeven en het kappen is vermeld op de gemeentepagina.

Planning

Uitvoering

Downloads

Meer weten over dit project?
  • Marcel Harlaar

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten