Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Dalenbuurt-West

Wij investeren in uw wijk

De wijk Dalenbuurt-West is omsloten door Keerkring (Watergang), Atolpad, de Vallei, Oosterlengte, Moezeldal en Rijndal. Binnen deze begrenzing moet de riolering vervangen worden. Dit wordt aangepakt. Wij willen de inrichting van de buurt verbeteren in overleg met de bewoners. Tijdens de aanpak van de straat en riolering gaan we ook het groen vervangen. Verder worden de afvalcontainers ondergronds geplaatst en wordt een nieuw verlichtingsplan gerealiseerd. Hiermee krijgt de wijk een nieuwe kwaliteitsimpuls.

Update onderhoud

Vorig jaar is de gemeente gestart met groot onderhoud in uw wijk. De openbare ruimte is namelijk aan vervanging toe. Om voor u de overlast te beperken, combineren we zo veel mogelijk alle werkzaamheden. We zijn nog volop bezig, maar een deel is al klaar. In deze nieuwsbrief informeren we u over de voortgang.

Groen

In de straten waar de werkzaamheden al klaar zijn, zijn we begonnen met de beplanting en het plaatsen van bomen. Deze werkzaamheden duren tot eind maart en voert het bedrijf Reijm BV voor ons uit.

Het beplanten van de straten waar we nu nog bezig zijn, doen we weer in het volgende plantseizoen; van november 2022 – maart 2023. De reden is dat planten een grotere kans van overleven hebben als we binnen het plantseizoen werken.

Wat vragen we van u?

Tijdens het groot onderhoud werken we op de erfgrens. Wilt u zorgen dat we hier goed bij kunnen? Haalt u dan voordat de werkzaamheden in uw straat beginnen, overhangende planten of bomen weg, of snoei ze kort.

Wat vindt u ervan?

Het werk in uw straat is noodzakelijk zodat u veilig kunt wonen in uw wijk. We zijn benieuwd hoe u het heeft ervaren. En hoe het contact met de gemeente was. We sturen u later in het jaar een vragenlijst toe. In deze vragenlijst kunt u aangeven wat er goed ging en beter kan. Heeft u in de tussentijd vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Uw huis verduurzamen

Misschien is dit wel het moment voor u als huiseigenaar om te kijken naar het verduurzamen van uw huis. Waarschijnlijk kunt u energie besparen. Uw woning goed isoleren, zonnepanelen plaatsen en elektrisch koken bieden echt voordelen. Op de website duurzaamcapelle.nl staan tips en verwijzingen naar landelijke subsidieregelingen die duurzame maatregelen stimuleren.

Meest gestelde vragen

Leegt Irado de containers tijdens het werk?

De gemeente zorgt ervoor dat ook tijdens het werk het huisvuil wordt opgehaald. Mogelijk worden de afvalinzamelingslocaties tijdelijk verplaatst. We weten dat de afvalinzameling niet overal goed gaat. Dit heeft onze aandacht en we gaan er vanuit dat het vanaf nu beter is.

Hoe zit het met parkeren tijdens de werkzaamheden?

Tijdens het werk sluiten we gedeeltes van de wijk af. Als u in de afgesloten straat woont, kunt u uw autoauto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren.

Is Dalenbuurt-West tijdens het werk bereikbaar voor hulpdiensten?

Ja, de hulpdiensten kunnen de woningen in Dalenbuurt-West altijd bereiken.

Hoe wordt de omgeving op de hoogte gebracht van eventuele vertraging?

Op de website www.capellebouwtaandestad.nl/ dalenbuurtwest vindt u de actuele informatie van dit project. Tevens informeren wij u via deze nieuwsbrief.

Planning

Voorbereiding werkzaamheden Uitvoering werkzaamheden

Downloads

Meer weten over dit project?