Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Meerkoetstraat - Sternenhof

Wij investeren in uw wijk

De riolering in de Meerkoetstraat, Sternenhof en Karekietstraat is aan vervanging toe en de straat is verzakt. Daarom zal de riolering worden vervangen en de straat opgehoogd. Bij het vervangen van de riolering zal een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) worden aangelegd. Op deze manier wordt het hemelwater afgevoerd naar de singel. De verharding zal uit het oogpunt van duurzaamheid en kostenbesparing wordt hergebruikt. Verder wordt het groen vervangen en maakt de huidige verlichting plaats voor door LED-verlichting. Hiermee krijgt deze wijk een kwaliteitsimpuls. Nadat al deze werkzaamheden zijn afgerond, worden de straatnaam- en verkeersborden vervangen.

Stedin heeft in april 2022 een deel van het gasnet in de wijk gaan vervangen. Vervolgens heeft de gemeente in mei/juni 2022 starten met de uitvoering van het groot onderhoud aan de openbare ruimte.

De riolerings- en straatwerkzaamheden in de Meerkoetstraat zijn inmiddels afgerond, op een klein deel van de beplanting na. Dit wordt komend plantseizoen (eind 2023) aangebracht.

Planning

Voorbereidingsfase Uitvoeringsfase

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten