Capelle bouwt aan de stad

Start sloop Reigerlaan 66

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Na jaren van plannen maken en voorbereidingen, gaan we beginnen met de eerste werkzaamheden op locatie van de herontwikkeling van de Meeuwensingel. Op maandag 8 juli 2024 start de voorbereiding voor de sloop van het pand aan de Reigerlaan 66. Het pand aan de Reigerlaan 66, waar voorheen het Huis van de Wijk zat, wordt gesloopt om in de toekomst ruimte te maken voor het nieuwe scholencomplex.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Van Gelder en duren de hele week van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur. Om 07.00 uur probeert het sloopbedrijf minimaal geluid te maken en zwaardere werkzaamheden op een later tijdstip uit te voeren.

Hoe lang gaat het duren?

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden aan de Reigerlaan 66 uiterlijk vrijdag 26 juli 2024 gereed zijn.

Informatie tijdens de werkzaamheden

Heeft u vragen of opmerkingen tijdens de werkzaamheden? Neem dan contact op met unit Vastgoed per e-mail via vastgoed@capelleaandenijssel.nl.

Onderdeel van de herontwikkeling Meeuwensingel

De sloop van het pand aan de Reigerlaan 66 is ter voorbereiding op de herontwikkeling van de gehele locatie aan de Meeuwensingel. Hier komt een vernieuwde groene leefomgeving met 179 nieuwbouwwoningen, een nieuw scholencomplex voor basisscholen De Horizon, De Klim-Op en Montessorischool Capelle, een kinderdagverblijf en een Huis van de Wijk.

In september 2024 informeren wij u verder over de herontwikkeling aan de Meeuwensingel. In het najaar van 2024 starten de overige (sloop)werkzaamheden om de grond klaar te maken voor de bouw. Naar verwachting start de bouw van de woningen begin 2025.

Woningbouw

Herontwikkeling Meeuwensingel

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel