Capelle bouwt aan de stad
Groenbeheer

Ga mee op excursie in eigen stad?

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Capelle organiseert haar eigen BioBlitz. Op zaterdag 22 juni van 9:00 – 12:00 uur geeft de gemeente een speciale excursie in de eigen stad. Ontdek samen met ons wat er groeit en bloeit. Meldt u meteen aan.

Capelle organiseert haar eigen BioBlitz. Op zaterdag 22 juni van 9:00 – 12:00 uur geeft de gemeente een speciale excursie in de eigen stad. Via de BioBlitz brengen we in kaart welke verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen in onze stad aanwezig zijn. Wilt u samen met ons ontdekken wat er leeft en groeit? Lees dan verder of meldt u meteen aan.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 15 personen. Kinderen onder de 12 jaar mogen meedoen onder begeleiding. De plekken zijn dus beperkt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Tessa van de Nadort: t.van.de.nadort@capelleaandenijssel.nl. Geef in de e-mail uw naam door en met hoeveel personen u komt.

Wat gaan we doen?

Samen met een natuurkenner gaan we op zoek naar zo veel mogelijk soorten planten, dieren en paddenstoelen. Dit gebeurt langs de Couwenhoekseweg.

U ontdekt welke bijzondere soorten er allemaal in Capelle leven, maar u leert ook om te gaan met de app ObsIdentify, zodat u zelf soorten kunt herkennen?

Waar is het?

Op zaterdag 22 juni van 9:00 uur verzamelen we bij de parkeerplaats aan de Couwenhoekseweg, bij het Sportpark. Hierna wandelen we naar het zoekgebied langs de Couwenhoekseweg. De excursie duurt tot uiterlijk 12.00 uur.

Bij slecht weer (regen of teveel wind) verschuiven we de excursie naar zaterdag 29 juni. Mocht dit het geval zijn dan ontvangen alle deelnemers de dag vóór de excursie hierover een mail.

Wat is de BioBlitz?

De BioBlitz zie je op steeds meer plekken en gemeenten terugkomen. Bio staat voor biodiversiteit en Blitz verwijst naar een korte periode. Het doel van de BioBlitz is om met elkaar zoveel mogelijk soorten dieren en planten vast te stellen en deze te registreren.

Groenonderhoud

Groenbeheer

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel