Bonnefanten
Wij investeren in jouw wijk
De riolering in de wijk van de Bonnefanten is aan vervanging toe en de straat is gezakt. Daarom gaan we de riolering vervangen en de straat ophogen. Om de overlast te beperken, voeren we een aantal werkzaamheden tegelijk uit.
Wat gaan we doen?
We gaan bij het vervangen van de riolering een gecombineerde hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) aanleggen. Het regenwater wordt dan makkelijker afgevoerd naar het grondwater en de sloot. De verharding van wegen en paden gaan we vanuit duurzaamheid en kostenbesparing hergebruiken. Het asfalt in de wijk gaan we vervangen door betonstraatstenen. De Hermitage gaan we inrichten als 30 km- weg. Er geldt dan een maximumsnelheid van 30 km per uur.
We vervangen het groen. We gaan voor de speeltuinen een nieuwe opzet maken. Alle speeltuinen blijven, maar krijgen een andere inrichting. De trapvelden worden opgeknapt en de visplaats bij Lakenhal gaan we vervangen. Verder gaan we ondergrondse containers plaatsen en gaan we de verlichting vervangen door Ledverlichting. Hiermee krijgt de wijk een kwaliteitsverbetering.
Voorbereiding
Het definitieve inrichtingsplan is gereed. We zijn met netbeheerders (stadswarmte, stroom, water, etc.) in gesprek om te vernemen wat zij willen met hun kabels of leidingen. We spreken over de knelpunten die er zijn en bedenken oplossingen. Op basis van deze gesprekken passen we het inrichtingsplan aan. Hierna werken we dat plan uit zodat een aannemer het kan uitvoeren. We verwachten voor de zomervakantie klaar te zijn met de voorbereiding. Dan is het aan de netbeheerders om hun werkzaamheden uit te voeren. Daarna gaan we aan de slag met het opnieuw inrichten van de wijk.
Planning
We verwachten de uitvoering te kunnen starten in het vierde kwartaal van 2024.
Extra informatie
Wil je groen adopteren en onderhouden? Ga naar: https://www.duurzaamcapelle.nl/groen-adopteren-en-onderhouden
Wil je een laadpaal aanvragen? Ga naar: https://www.laadpaalnodig.nl/capelle-aan-den-ijssel
Achterpaden
Heb je een achterpad in het plantsoen, dan dien je deze voor de werkzaamheden te verwijderen. Een achterpad mag 60cm breed zijn en een oppervlak hebben van 4m2.
Speelplekken
Er zijn speelplekken aanwezig in; Het Steen, Prinsenhof, Agnietenhof, Mauritshuis, Louvre , Vlinderbaan/Aida (trapveld) en Louvre (trapveld). Alle speelplekken blijven. De trapvelden worden opgeknapt en de speelplekken worden opnieuw ingericht. Je kunt jouw ideeën per speelplaats mailen naar de beheerder, mevrouw Nancy Rahman (n.rahman@capelleaandenijssel.nl) of aan ons doorgeven via de projectpagina. Wij kijken of de ideeën passen, qua ruimte en budget. Hierna maken we drie ontwerpen die aan de bewoners en kinderen worden voorgelegd. Er kan een voorkeursstem worden uitgebracht op een van de ontwerpen. Het ontwerp met de meeste voorkeurstemmen zal worden ingericht.
Het Steen 1, 2, 3, 25, 26 en 27
Op deze adressen ligt het riool in of dichtbij tuinen. We ontkomen er niet aan om werkzaamheden in de tuinen uit te voeren. Omdat de situaties verschillen doe je er goed aan om hierover iemand aan te spreken.
De projectleider van de gemeente, William Brieffies, of de projectleider van Havensteder, Jelle Arnoldy, kunnen alle vragen beantwoorden.
Bovengronds inzamelen gft-afval
De reden dat we op twee locaties (Het Steen en Schollevaartseweg) kiezen voor het bovengronds inzamelen van gft-afval heeft te maken met de hoeveelheid aan gft-afval in de buurt. Voor het inzamelen van gft-afval komt een kleine container, boven de grond. Deze container is van staal en zwart/grijs van kleur.
De containers onder de grond worden pas leeg gemaakt als ze vol zijn. We hebben gemerkt dat het in deze buurt langer duurt voor ze vol zijn. Er wordt minder gft-afval ingeleverd. Hierdoor zou stank en vliegenoverlast kunnen ontstaan. Daarom komt deze kleine container als oplossing. De kleine containers worden iedere week leeggemaakt. Ook worden de kleine containers twee keer per jaar van binnen en buiten schoongemaakt.
Wat als je toch een keer veel gft-afval hebt?
Dan kun je dit kwijt bij de containers onder de grond aan de Agnietenhof en/of de Penseel.
Groen parkeren
Verspreid door de buurt leggen we zo'n 150 parkeerplaatsen aan die een groene uitstraling krijgen. Deze parkeerplaatsen zijn waterdoorlatend en er groeit gras. Omdat groen parkeren nieuw is voor ons, brengen we enkele variaties aan. We gebruiken drie verschillende stenen en zes verschillende funderingen. Zo doen we ervaring op.