Capelle aan den IJssel

Fascinatio NK9

Unify - Fascinatio

De wijk Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. Op één van de lege kavels in het noorden van de wijk, bij de gemeente bekend als kavel 'NK9', is reeds begonnen met de bouw van appartementencomplex 'unify'.

Verkoop appartementen gestart

Steingoed heeft samen met BPI vastgoed een voorstel met woningbouw voor de locatie kavel NK9 in Fascinatio ingediend. Het plan bestaat uit de realisatie van 42 (koop-)woningen. Naar verwachting worden de woningen in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd. De verkoop van de appartementen is inmiddels gestart. Kijk voor meer informatie op www.woneninunify.nl.

KoopStart

Vanaf 21 december 2022 worden 30 appartementen te koop aangeboden met KoopStart van stichting Opmaat voor starters. 

Wat is Koopstart?
KoopStart is er om koopwoningen voor een grotere groep mensen betaalbaar te maken. Wanneer je een woning met KoopStart koopt, betaal je een lagere prijs dan de marktwaarde van de woning. Stel dat je de woning eigenlijk niet zou kunnen financieren, dan lukt dat misschien wel met KoopStart. Als je op termijn besluit de woning weer te verkopen, vindt er een afrekening plaats tussen jou en de projectontwikkelaar van Unify.

Voor wie is Koopstart in Unify?
Koopstart is er voor starters onder de leeftijd van 35 jaar die nog geen koopwoning hebben gehad. Dus als je voorheen hebt gehuurd of inwonend bent geweest, kom je in aanmerking voor KoopStart.

Welke woningen?
Het project Unify bestaat uit 42 appartementen. 30 appartementen in het project, alle 3 kamer nieuwbouwappartementen met een oppervlakte van 81 vierkante meter, zijn aangewezen als starterswoningen met KoopStart.

Meer informatie over Koopstart in Unify, bekijk hier de brochure.

Bel voor informatie met Van Herk Nieuwbouw Makelaars, telefoonnummer 010 25 82 900 of mail naar nieuwbouw@vanherk.nl.

Proces tot realisatie 

Op woensdagavond 27 januari 2021 heeft een digitale informatiebijeenkomst plaats gevonden. Tijdens de bijeenkomst heeft Steingoed Projectontwikkeling B.V. en vastgoedontwikkelingsbedrijf BPI Vastgoed B.V. de bouwplannen toegelicht voor de kavels NK4 en NK9. De presentatie van de informatieavond kunt u downloaden onderaan deze webpagina. De vragen van die avond zijn verzameld en beantwoord in een nota van beantwoording die onderaan deze pagina te downloaden is.

Om de realisatie van het gebouw ruimtelijk juridisch mogelijk te maken is op 14 juni 2021 bestemmingsplan 'Saxum Fascinatio' vastgesteld. Aangezien niemand in beroep ging tegen dit plan is het plan nu onherroepelijk. De omgevingsvergunning voor bouwen is verleend, inmiddels is de ontwikkelaar gestart met bouwen. Verwachte oplevering is begin 2e kwartaal 2025.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten