Capelle bouwt aan de stad

Inspectie natuurstenen banken voor nieuw Stadsplein

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Binnenkort kunnen we weer verder met de werkzaamheden aan het Stadsplein. Achter de schermen zijn we samen met onze partners druk bezig met de voorbereidingen. Zo zijn de speciale natuurstenen banken die er komen geïnspecteerd. Voor de controle van deze speciale banken is Rots Maatwerk naar China afgereisd.

In China zijn de vijf banken opgesteld zoals ze op het plein zullen komen te staan. Hierdoor kunnen alle overgangen, lijnvoeringen en aansluitingen nauwkeurig worden gecontroleerd. Het bijzondere ontwerp van Sant en Co is door Rots Maatwerk vertaald naar 3D-modellen. Kunstenaars in China hebben dit met de hand gemaakt. 

De banken hebben unieke kenmerken: sommigen laten water uit de rugleuningen stromen, ontstaat er uit de bank een watertafel met waterval, terwijl een andere bank een beek simuleert die over de lengte van de bank stroomt. De zitgedeeltes worden bekleed met cumaruhout en worden geïntegreerd in het natuursteen. De banken lijken 'uit het niets' op te rijzen uit de twee natuurstenen lijnen en verdwijnen net zo elegant weer terug in dezelfde lijnen. 

Momenteel wordt op het terrein van Rots Maatwerk een grote combiput van 8 meter lengte klaargemaakt. Deze combiput vormt het kloppende hart van de watertechniek voor de watertafels en 60 fonteinen op het plein. Daarnaast verzorgt deze partij ook de levering en plaatsing van de LED-verlichting voor de bomen en fonteinen op het plein.

Lees hier meer over het Stadsplein.

Capelle bouwt aan de stad

Herinrichten Stadsplein

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel