Capelle aan den IJssel

Stadsplein duurder dan verwacht

Het realiseren van het Stadsplein is duurder dan verwacht. Onlangs werd duidelijk dat het plein 800.000 euro duurder wordt. De werkzaamheden liggen tijdelijk stil omdat er geen bestellingen meer zijn gedaan.

Die extra kosten hebben te maken met hogere prijzen en loonkosten, extra werkzaamheden om het gekozen ontwerp uit te voeren en de aanleg van een energievoorziening voor de markt en evenementen.

Wethouder Jannes van der Heide van Stadsontwikkeling baalt van de budgetoverschrijding. “Je weet dat bij dit soort grote projecten het gevaar bestaat dat de ramingen en de daadwerkelijke kosten nogal eens kunnen verschillen. Maar dit verschil is een forse tegenvaller,” zegt Van der Heide.

Met het realiseren van het Stadsplein krijgt het centrum van de stad een enorme boost. Capelle krijgt een levendige huiskamer van de stad; een plein van verbinding en ontmoeting. Goed voor de inwoners, de ondernemers en de stad. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om extra geld beschikbaar te stellen om het plein zo aan te leggen zoals de raad dat eerder heeft gevraagd. De raad neemt hierover in de vergadering van 27 mei een beslissing.

Plein klaar voor terrassen

De eerste fase van de werkzaamheden aan het Stadsplein is afgerond. Dit betekent dat de riolering onder het plein is aangepast, kabels en leidingen zijn gelegd en dat de terrassenstrook gereed is. Als de zon schijnt kunnen de terrassen daar worden opgebouwd en kunnen Capellenaren elkaar ontmoeten op het terras. De werkzaamheden aan het plein worden in september hervat.

Lees meer op de projectpagina