Capelle aan den IJssel

Start bouw Stadsplein en nieuwe gedeelte De Koperwiek

Wethouder Eric Faassen van gemeente Capelle aan den IJssel en directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman luidden woensdag 21 september officieel de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van De Koperwiek en het toekomstige stadsplein van Capelle in.

Samen knipten de heren een lint tot de bouwplaats door en schroefden ze vervolgens de eerste schroefpaal de grond in. Wethouder Eric Faassen is blij dat de geplande vernieuwingen van het winkelcentrum nu gerealiseerd gaan worden: “Capelle groeit hard en daarmee groeit ook de behoefte aan voorzieningen die bij de toekomst passen. Door een intensieve samenwerking tussen Wereldhave, de RET en de gemeente Capelle krijgt het centrum van Capelle aan den IJssel straks een compleet nieuw centrumhart. Een fraaie nieuwe hoofdentree en de metrolijn verdwijnt daarbij achter de nieuwe gevels van De Koperwiek waardoor we straks een gezellig, intiem en sfeervol Stadsplein kunnen realiseren. Het nieuwe Stadsplein zal naast de bestaande functies als het Isala theater, de bibliotheek en bestaande horeca, ook nieuwe horeca met terrassen krijgen aan de andere kant van het Stadsplein. Een welkome ontwikkeling voor alle Capellenaren en bezoekers uit de wijde omgeving, ook omdat het parkeren gewoon gratis blijft in Capelle.”

Full Service Center

De Koperwiek verandert naar Full Service Centrum waar de focus ligt op consumeren in een multifunctionele bezoek- en verblijfsplaats waar ruimte is voor winkelen, sporten, ontspanning en gezondheid. “Naar de sportschool, de bakker, het theater of gewoon een gezellige vrijdagmiddagborrel? In en rondom De Koperwiek is straks een divers scala aan producten en diensten te vinden waardoor men een efficiënt combinatiebezoek kan brengen. Zo ook de toevoeging van het nieuwe horecaplein met zowel een buitenterras als een overdekt binnenterras. Het wordt een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven”, aldus directeur Pieter Polman.

Het metrostation eindigt straks direct in het overdekte gedeelte van De Koperwiek, waardoor een bezoek aan het centrum van Capelle nog gemakkelijker wordt.

De Koperwiek blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte aan het einde van 2023 worden opgeleverd.