Capelle aan den IJssel

Tentoonstelling 'Let it Bee' in Rivium Kiosk

Wethouder Sjoerd Geissler heeft op woensdag 23 november de expositie 'Let it Bee' geopend. Deze tentoonstelling draait om het leven van bijen. De expositie is tot het einde van het jaar te bezoeken op werkdagen tussen 11.30 en 13.30 uur.

Het Ambrosiusgilde is de vereniging van imkers voor de regio Rotterdam. Samen met de mensen van Wijngaard Sjatoo 010 Fascinatio hebben de imkers van het Ambrosiusgilde de Rivium Kiosk omgetoverd tot een mini-museum. Je ziet er materialen die imkers en wijnboeren gebruiken bij het houden van bijenvolken en het telen van wijndruiven. Wil je de tentoonstelling bezoeken, maar kun je niet op een werkdagen tussen 11.30 en 13.30 uur? Bel dan even naar 14010 voor een afspraak op een ander tijdstip. 

Over de Rivium Kiosk

De Rivium Kiosk is een oude zeecontainer in de middenberm van de Rivium Boulevard, die een ontmoetingsplek in de wijk moet worden. Eerder exposeerde de Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich haar werk in de Kiosk. Eind dit jaar volgt er nog een derde tentoonstelling over water met de titel 'Smoke on the Water'. Zodra deze expositie start, staat dat www.capelleaandenijssel.nl en de social media kanalen van de gemeente.

(Foto: Frank de Roo)