Capelle aan den IJssel

Orkaden

Wij investeren in uw wijk

Volgend jaar gaat de gemeente Capelle aan den IJssel groot onderhoud uitvoeren aan de Eilandenweg. De uitvoering van het totale project duurt ongeveer een jaar. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Waarom is dit nodig?

Uit rioolinspecties is gebleken dat de riolering in de straat aan vervanging toe is, waardoor de straat opengebroken moeten worden. Als we dan toch bezig zijn, dan pakken we meteen ook andere werkzaamheden mee, zoals de openbare verlichting en het groen.

Wat gebeurt er eerst?

Allereerst beginnen we met het onderzoeken van het gebied. Er wordt gegraven om de exacte ligging van kabels en leidingen te bepalen. Ook wordt er gekeken wat de kwaliteit is van de grond is welke in de bodem zit.

Welke werkzaamheden voeren we uit?

Wij vervangen de riolering en pakken meteen de volgende werkzaamheden mee:

  • We leggen een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) aan. Dit houdt in dat de leiding in natte periodes het teveel aan water afvoert en in droge periodes geeft de leiding juist water af aan zijn omgeving. Zo houden we het grondwaterpeil in balans.
  • We hogen de straat op. Hierbij gebruiken we zo veel mogelijk de bestaande stenen.
  • De wijk valt binnen de 30 km-zone. Daarom wordt het asfalt van de rijbanen (Eilandenweg) vervangen door klinkers.
  • We leggen bredere parkeerplaatsen aan volgens de huidige normen.
  • We vervangen de verlichting. We plaatsen hogere lichtmasten (daar waar nodig), vervangen kapotte lichtmasten en vervangen de lampen door duurzame ledverlichting.
  • We vernieuwen daar waar nodig het openbaar groen. Bomen laten we zoveel als mogelijk staan, tenzij een boom geen lange levensduur meer heeft of in de weg staat en daardoor de werkzaamheden teveel belemmert.
  • Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, worden de straatnaam- en verkeersborden vervangen.

Hoe informeren we u?

Wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden. De komende tijd informeren we u via brieven over de laatste stand van zaken. Ook nodigen we u uit voor één of meerdere bijeenkomsten. Alle informatie plaatsen we op deze projectenpagina.

Planning

Start werkzaamheden

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten