Capelle aan den IJssel

Het Programma Buitenruimte is in besluitvorming genomen

Capelle groeit en bloeit. Daar hoort een fijne buitenruimte bij. Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en beheer. Samen met Capellenaren maken we onze stad groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder.

Foto: Jan Kok.

Het afgelopen jaar zijn we actief de wijken ingegaan met Wijktours en Wijkcafés om ideeën, wensen en oplossingen op te halen die hieraan bijdragen. Daarbij is ook samen met de wijk gekozen wat het hardst nodig is en hoe een idee of wens of oplossing er concreet uitziet.

Met alle informatie is de Ruimtelijke Koers van het Programma Buitenruimte uitgewerkt tot een Uitvoeringsagenda. Samen staan ze voor een breed gedragen visie op de Capelse buitenruimte en een grote lijst van actiepunten die in de komende jaren worden uitgevoerd, worden onderzocht, in een proefproject vorm krijgen, als activiteit voor en met Capellenaren worden uitgewerkt. Zo maken we samen ruimte!

Wat zijn de volgende stappen?

  • 30 mei is het Programma Buitenruimte door het College ongewijzigd doorgezet voor besluitvorming

  • 14 juni bespreekt de commissie SOB Programma Buitenruimte de twee stukken

  • 3 juli zal de Raad het Programma Buitenruimte in besluit nemen voor vaststelling

  • Bij de behandeling van de Begroting 2024 wordt besloten over de financiele middelen voor het Programma Buitenruimte

Als de stukken zijn vastgesteld, naar verwachting 3 juli, zullen we ze uitgebreid delen met iedereen. Houdt hiervoor deze pagina in de gaten of de social media. Vervolgens gaan we vooral zo snel mogelijk aan de slag met de acties!

Heb je vragen?

Dan kan je altijd contact opnemen met het programmateam Programma Buitenruimte via hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.