Capelle aan den IJssel

Zeeheldenbuurt

Wij investeren in uw wijk

De gemeente Capelle aan den IJssel voert vanaf juni 2025 groot onderhoud uit in de Zeeheldenbuurt. We streven ernaar om eind 2025 klaar te zijn.

Wat gaan we doen?

We vervangen de riolering. En als we dan toch in uw buurt bezig zijn, dan nemen we tegelijkertijd een aantal andere werkzaamheden mee. Zo beperken we voor u de overlast.

Naast de riolering, doen we ook:

  • Aanleggen van een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool). Dit houdt in dat de leiding in natte periodes het teveel aan water afvoert en in droge periodes geeft de leiding juist water af aan zijn omgeving. Zo houden we het grondwaterpeil in balans. Een tweede voordeel is dat schoon water niet naar de zuivering gaat maar rechtstreeks terug naar de natuur.
  • Ophogen van de straat. Hierbij gebruiken we zo veel mogelijk de bestaande stenen.
  • Vervangen van de verlichting. We handhaven de bestaande lichtmasten maar vervangen de lampen door duurzame ledverlichting.

Hoe informeren we u?

Wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden. De komende maanden informeren we u via brieven over de laatste stand van zaken. Ook plaatsen we alle informatie op deze projectenpagina.

In juli 2024 organiseren wij een bewonersbijeenkomst. Wij presenteren u dan het voorlopig inrichtingsplan (vip). U kunt zien hoe wij uw ideeën in het ontwerp hebben meegenomen.

Planning

Onderzoeksfase Uitvoeringsfase

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten