Capelle bouwt aan de stad

Gewone berenklauw of reuzenberenklauw in Capelle: dit moet je weten

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Door de regen groeit er dit jaar extra veel gewone berenklauw in Capelle aan den IJssel. Dit kan voor verwarring zorgen onder bewoners, die denken dat hun wijk vol staat met de gevaarlijke reuzenberenklauw. We leggen in dit nieuwsbericht graag het verschil uit.

Het verschil tussen gewone en reuzenberenklauw

Voor de meeste mensen is het lastig om het verschil te zien tussen gewone en reuzenberenklauw. Maar er zijn een paar kenmerken waar je op kunt letten.

Gewone berenklauw

Deze ongevaarlijke plant kan tot twee meter hoog worden en heeft witte bloemen in schermen. Hij komt veel voor in onze omgeving en vormt geen risico voor mens of dier.

Reuzenberenklauw

Deze ongewenste plant wordt een stuk groter en kan tot wel vijf meter hoog worden en heeft ook witte bloemen, maar is veel groter en dikker dan de gewone variant. Het sap van de reuzenberenklauw kan in combinatie met zonlicht nare brandwonden veroorzaken. Ook voor honden is deze plant schadelijk.

Gemeente Capelle aan den IJssel in actie

Bij de gemeente Capelle aan den IJssel houden we de reuzenberenklauw nauwlettend in de gaten. We controleren regelmatig en verwijderen deze plant om verspreiding en gezondheidsklachten te voorkomen.

Herken de Reuzenberenklauw met ObsIdentify

Twijfelt u of u een reuzenberenklauw ziet? Gebruik de gratis app ObsIdentify. Maak een foto van de plant en de app vertelt u of het een reuzenberenklauw is of een gewone berenklauw. Deze app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Meld de reuzenberenklauw

Ziet u een reuzenberenklauw in de buurt? Maak dan een melding bij de gemeente Capelle aan den IJssel via de website van Capelle aan den IJssel, zodat wij de reuzenberenklauw kunnen verwijderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe de gemeente Capelle aan den IJssel omgaat met het groenbeheer? Kijk dan op onze pagina: Groenbeheer - Capelle bouwt aan de stad.

Groenonderhoud

Bestrijding ziekten, beestjes en planten

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel