Capelle aan den IJssel

Even voorstellen…Arnoud van der Plas, beheerder Groen

Ik ben Arnoud van der Plas en ik werk als beheerder Groen bij de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Capelle aan den IJssel. Ik ben hier de directe collega van Johan van Zijl, die zich in de nieuwsbrief van november heeft voorgesteld..

Voor het beheer- en actieplan van het Schollebos houd ik mij bezig met het groen. Ik start hierin met het voorbereiden van de renovatie van een proefperceel. Ik ga voor het Schollebos een plan van aanpak opstellen, dat wij in dit gebied willen testen. Als deze testfase naar ieders tevredenheid verloopt zullen wij deze aanpak verder gebruiken voor de overige bospercelen in het Schollebos.

Om alles goed voor te bereiden werk ik samen met collega’s van de verschillende aandachtsgebieden zoals water, wegen, verlichting, kunstwerken (zoals bruggen en duikers) en spelen. Door de kennis en ervaring die ik meebreng is besloten om in eerste instantie geen gebruik te maken van de diensten van Boomtotaalzorg. Mocht op een later moment duidelijk zijn dat we toch van hun kennis gebruik willen maken, zullen we niet aarzelen hen (opnieuw) bij het project te betrekken.