Capelle aan den IJssel

Fruitbomen uit boomgaard Kerkdriel geplant in het Schollebos

In de toekomstvisie voor het Schollebos wordt de aanplant van onder andere fruit- en notenbomen en bessenstruiken beschreven. Het is de bedoeling dat bezoekers aan het Schollebos deze vervolgens zelf kunnen plukken. Op dit moment zijn er al twee kleinschalige plukzones in het Schollebos waar deze bomen staan. Dat is vlak achter de Bermweg en er staan een aantal fruitbomen op de heuvel bij speeltuin Ravottia.

Wethouder Marc Wilson plant laatste Perenboom

Op de nieuwe inrichtingsschets van het Schollebos is ook het gebied ten noordwesten van de Nieuwerkerkse Tocht, tegen de wijk Schollevaar aan, aangemerkt als toekomstige plukzone. Op dit moment wordt hier het ontwerp verder voor uitgewerkt. Terwijl de eerste ontwerpschetsen net af waren, kreeg de gemeente Capelle aan den IJssel de gelegenheid om oude, karakteristieke fruitbomen aan te schaffen. Deze bomen kwamen uit een boomgaard in Kerkdriel die daar moesten wijken voor ruimtelijke ontwikkeling. Hoewel deze aanbieding aan de vroege kant kwam, heeft de gemeente Capelle aan den IJssel toch besloten 15 van deze mooie laagstamfruitbomen aan te schaffen en in het Schollebos een tweede leven te geven. Het gaat om 5 handperen, 5 stoofperen en 5 handappels. Samen met wethouder Marc Wilson en Matheo Mourik (ecoloog gemeente Capelle aan den IJssel) heeft Edith Stuivenberg van de Bomenstichting, op woensdag 3 februari, de laatste perenboom geplant.

De verdere uitwerking van de plukzone volgt in de komende maanden. De aanleg krijgt dan later in het jaar meer vorm. We houden u via de nieuwsbrief en de website op de hoogte.

Foto: Jan Kok

Op de foto staan: Wethouder Marc Wilson, Matheo Mourik (ecoloog, gemeente Capelle aan den IJssel ) en Edith Stuivenberg (Bomenstichting)