Capelle aan den IJssel

Marco Robbemond, beheerder verhardingen stelt zich voor...

Mijn naam is Marco Robbemond en ik ben als beheerder van de verhardingen werkzaam bij de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Capelle aan den IJssel. Ik ben vanuit deze functie betrokken bij het beheer en onderhoud van alle, in de openbare ruimte aanwezige, voetpaden, fietspaden en wegen.

Binnen het opstellen van het Beheer- en Actieplan ben ik betrokken bij het deelproject Paden en Routes. In dit deelproject gaan we kijken naar de routes in het park en de functies van deze routes. Denk hierbij onder andere aan wandelen, joggen/rennen, fietsen en paardrijden. We gaan kijken of dit nog aansluit bij de wensen van de gebruikers.

We willen wandelroutes met verschillende doelen maken. Denk hierbij aan een route voor mensen die hun hond willen laten loslopen en een extra toegankelijke route voor mensen die slechter ter been zijn. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om een passende wandeling te maken.

We willen aantrekkelijke routes voor iedereen, maar geen overvloed aan verharding in het park. Hierbij zorgen we natuurlijk wel dat alle voorzieningen in het park bereikbaar blijven. Hoe we het deelproject samen met stakeholders verder gaan uitwerken is ook afhankelijk van de beperkingen die vanwege de bestrijding van het Coronavirus nodig zijn.