Capelle aan den IJssel

Vrienden van het Schollebos

In het visietraject voor het Schollebos is de wens uitgesproken om een groep ‘Vrienden van het Schollebos’ op te richten. Een aantal inwoners van de gemeente heeft al aangegeven zich als vrijwilliger voor het Schollebos in te willen zetten. Waarvoor hartelijk dank!

De oprichting van de ‘Vrienden van het Schollebos’ wordt als één van de uit te werken deelprojecten meegenomen in het actie- en beheerplan. Tijdens de bespreking van de Visie in de gemeenteraad heeft Stichting Natuurvrienden Capelle e.o. (SNC) aangegeven hier een rol voor hun stichting te zien. Bij de uitwerking wordt hier ook met SNC over gesproken. In de aankomende nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang.

Aanmelden voor Vrienden van het Schollebos

Het is nog steeds mogelijk om u aan te melden als vrijwilliger. Stuur hiervoor een berichtje met uw naam en contactgegevens naar schollebos@capelleaandenijssel.nl. Wij slaan uw gegevens op en, zodra er meer bekend is over de organisatie rondom de “Vrienden van het Schollebos”, informeren wij u verder.

Mooie samenwerking!

Eind november heeft Stichting Natuurvrienden Capelle e.o. (SNC), samen met vrijwilligers, nieuwe planten in de vlindertuin aangeplant. De vlindertuin bevindt zich bij de entree naar sportpark Sparta, naast de Capelse Manege. De planten zijn uitgezocht door SNC en door de gemeente geleverd. Er zijn planten aangeplant die vooral bijen en vlinders aantrekken en van voedsel voorzien. Het gehele artikel kunt u lezen op de website van de IJssel en Lekstreek.