Capelle aan den IJssel

Plan voor studentenhuisvesting in Fascinatio ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders wil een omgevingsvergunning verlenen voor het bouwen van een gebouw met 342 studentenkamers aan de Fascinatio Boulevard. De gemeenteraad heeft op 14 november een verklaring afgegeven dat ze geen bedenkingen tegen deze ontwikkeling heeft. Het plan waar het om gaat, ligt vanaf donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 5 januari 2023 ter inzage.

Ontwikkelaars Whitehouse Development en de Rotterdamse Ontwikkelmaatschappij (ROM) hebben een voorstel ingediend voor het bouwen van een studentenhuisvesting. Het plan bestaat uit een woongebouw van 25 meter hoog in baksteenarchitectuur, waarin ruimte is voor de studentenkamers. Verder bestaat het plan uit ondersteunde facilitaire diensten, zoals de aanwezigheid van een conciërge, een fitnessruimte en meerdere studieruimten en een dakterras.

Wilt u het plan bekijken?

Het plan voor de bouw kunt u bekijken vanaf donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 5 januari 2023 in de hal in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kan ik een reactie geven?

Vanaf donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 5 januari 2023 ligt het plan gedurende 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode kunt u reageren op het plan. Dit kan door het indienen van een zienswijze. Meer informatie kunt u vinden op www.capellebouwtaandestad.nl/2K4.