Capelle bouwt aan de stad

161 nieuwe sociale huurwoningen in Fascinatio

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

Op maandag 1 juli kwamen omwonenden en partners voor het eerst samen op de bouwplaats van het nieuwbouwproject op kavel NK1 in Fascinatio. De bouw van de 161 nieuwbouwwoningen is in volle gang. Op de bouwplaats vertelden Havensteder samen met bouwbedrijf Plegt-Vos over de ontwikkeling van deze energiezuinige woningen.

Aan het begin van de middag kwamen alle partners bijeen. Daar vertelde Wouter Gouman, Commercieel Directeur van bouwer Plegt-Vos, zowel wethouder Eric Faassen als Havensteder Directeur Onderhoud & Ontwikkeling Urias Santos Bakker over onder andere de duurzame aspecten van de nieuwe energiezuinige woningen. Deze ontmoeting markeert een belangrijke mijlpaal in het project en benadrukt de betrokkenheid van alle partijen bij de uitbreiding van deze nieuwe woonwijk.

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: "Dankzij de conceptbouw met kant-en-klare badkamers en gevelelementen besparen we tijd in de bouwfase. Dit betekent dat we onze huurders binnen een relatief korte periode een woning kunnen bieden, wat zeer gewenst is in deze tijd."

Kijkje van dichtbij

Aan het eind van de middag organiseerden Havensteder een inloopmiddag voor omwonenden. Zo was er voor hen de gelegenheid om eens een kijkje van dichtbij te nemen en vragen te stellen aan de projectleider bij Havensteder, Corné de Broekert. Het was mooi om te zien dat diverse omwonenden hier gebruik van maakten. Er kwamne verschillende vragen over onder andere de aankomende werkzaamheden, de manier van bouwen en de oplevering van de drie blokken.

Corné de Broekert, Projectleider Realisatie van Havensteder: "Het is fijn om te zien dat omwonenden geïnteresseerd zijn in het project en dat zij ons weten te vinden wanneer zij vragen hebben."

Over het project

Havensteder bouwt samen met Plegt-Vos B.V. en KAW-architecten 161 duurzame, sociale huurwoningen in Fascinatio. Deze energiezuinige woningen liggen aan de Fascinatio-boulevard, dicht bij metrohalte Kralingse Zoom. De bouw startte in april 2024 en wordt in twee fases voltooid: fase 1 in de eerste helft van 2025 en fase 2 in het voorjaar van 2026. Het project kenmerkt zich door de conceptbouw en woningen van uiteenlopende omvang. Zo is er een geschikte woning voor iedere woonwens.

Capelle bouwt aan de stad

Fascinatio kavel NK-1AB Havensteder

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel