Capelle aan den IJssel

Provinciale impuls voor sociale woningbouw in Capelle

"De provincie Zuid-Holland werkt graag samen met de gemeente, zodat iedereen een thuis kan vinden in Capelle aan den IJssel". Dit zei gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid-Holland tijdens haar werkbezoek aan de gemeente op vrijdag 17 februari. Samen met de wethouders Sjoerd Geissler (Wonen) en Eric Faassen (Stadsontwikkeling en Economische Zaken) en de bestuursvoorzitter Hedy van den Berk van woningcorporatie Havensteder bezocht de gedeputeerde diverse woningbouwlocaties. Eén daarvan is de locatie Kavel NK1 in de wijk Fascinatio.

Met een subsidie van 1,2 miljoen euro van de provincie worden op de kavel NK1 161 sociale huurappartementen van Havensteder gebouwd. De start van de bouw is naar verwachting begin 2024. “De subsidie komt uit ons budget voor spreiding van sociale woningbouw in de regio Rotterdam. Deze regio heeft onze prioriteit, want de druk op de woningmarkt en de behoefte aan sociale huurwoningen is hier extra groot", aldus gedeputeerde Koning.

De subsidie hangt samen met het geactualiseerde Regioakkoord Rotterdam 2018- 2030. Gemeenten, woningcorporaties en de provincie maakten hierin afspraken over een betere balans van het sociale huurwoningaanbod in de regio. De gemeenten en corporaties in de regio Rotterdam spreken af tot en met 2030 ongeveer 100.000 woningen te gaan bouwen. Dat worden 57.000 betaalbare woningen, waarvan 28.000 sociaal (inclusief 22.500 door corporaties).

Sjoerd Geissler, wethouder wonen van de gemeente Capelle aan den IJssel is maar wat blij met de geplande bouw van sociale huurappartementen van Havensteder in Fascinatio en de financiële steun vanuit de provincie: “De druk op woningen, zeker in het sociale huursegment is ontzettend groot. Starters moeten vaak lang wachten voor ze een betaalbare huurwoning kunnen betrekken. Op deze mooie plek in Fascinatio krijgen we met elkaar de kans om flink wat huurappartementen te realiseren, samen met Havensteder en steun van de provincie Zuid-Holland. Dat zorgt voor een enorme impuls op de woningmarkt voor Capelle.”

Foto: Jan Kok