Capelle aan den IJssel

Informatiepunt voor bewoners Florabuurt geopend

Wethouder Eric Faassen van de gemeente Capelle aan den IJssel en Renske Zwart, directeur Wonen bij Havensteder, hebben maandag 6 november het Informatiepunt Florabuurt geopend. De Florabuurt wordt de komende jaren flink opgeknapt. In de winkel aan de Wingerd 263 kunnen inwoners van de Florabuurt terecht met vragen en ideeën over de plannen voor hun wijk.

Er gaat veel gebeuren in de Florabuurt de komende jaren. Zo komen er bijvoorbeeld woningen bij, de portiekflats worden gerenoveerd en er komt een nieuw park. Ook wordt een kindcentrum gebouwd, waarin onder andere de basisscholen een plekje krijgen. Meer over deze plannen weten? Dan kun je terecht bij Informatiepunt Florabuurt aan de Wingerd 263.

Hoe gaat de Florabuurt eruitzien?

In het Informatiepunt bekijk je hoe een deel van de Florabuurt eruit gaat zien. Er staat namelijk een grote maquette van het zogenaamde ‘middengebied’. Dit is het stuk Florabuurt tussen de Schenkelse Dreef, de Bongerd, de Kralingseweg en de Wingerd. Ook zijn er panelen waarop de nieuwe woningen aan de Wingerd te zien zijn en is er informatie over het verkeersonderzoek Kralingseweg. Op de Schenkelse Dreef en Kralingseweg ontstaan nu regelmatig wachtrijen. Er is gekeken naar oplossingen voor dit probleem.

Natuurlijk kunnen in het Informatiepunt ook vragen gesteld worden over de plannen voor de Florabuurt. Daarnaast is het ook een plek waar inwoners kunnen meedenken over hun buurt. Bijvoorbeeld over de grasvelden tussen de portiekflats en een plek om te voetballen en basketballen. Ideeën over de onderwerpen waar bewoners bij betrokken worden, zijn meer dan welkom. Deze onderwerpen vind je terug in het Informatiepunt.

Inloopavond

Na de opening op maandag kon iedereen een kijkje komen nemen in het Informatiepunt. Medewerkers van de gemeente, Havensteder, zorgorganisatie Pameijer en Welzijn Capelle gingen in gesprek met inwoners over de plannen in de Florabuurt. Bijvoorbeeld over de nieuwe fiets- en voetgangersbrug bij de Dotterlei en het nieuwe Huis van de Wijk. Ontwikkelaar Stadsontwikkelaars BV uit Willemstad vertelde meer over de geplande woontoren aan de Bongerd. Deze komt op de plek waar nu het Huis van de Wijk staat.

Aan het einde van de avond was er nog een gesprek met een groep bewoners over het groen in de wijk, de ruimte tussen de flats, de speelplekken en het toekomstige park. Ook meedenken hierover? Opgeven voor deze ‘werkgroep buitenruimte’ kan nog steeds door te mailen naar s.stout@capelleaandenijssel.nl.

Plek om met elkaar in contact te komen

Het Informatiepunt Florabuurt is een samenwerking van gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en Pameijer. Tijdens openingstijden van het informatiepunt is iemand van de gemeente, Havensteder of Pameijer aanwezig, maar er bijvoorbeeld ook een buurtcoach van Welzijn Capelle zijn. 

Daarnaast mogen bewoners het gebouw ook gebruiken voor bijvoorbeeld een vergadering over een buurtactiviteit. Het Informatiepunt is een plek voor iedereen. Heb je leuke ideeën voor het Informatiepunt? Laat het ons vooral weten!

Er wordt nu nog hard gewerkt aan de inrichting van het Informatiepunt. Vanaf 1 december gaat de winkel echt open. Het Informatiepunt is dan meerdere dagen per week geopend. De openingstijden staan binnenkort op het gebouw en worden geplaatst op cbads.nl/florabuurt.

(Foto's: Jan Kok)