Capelle aan den IJssel

Update over de Florabuurt

Een korte update over de projecten in de Florabuurt.

Kindcentrum

Op dit moment zijn wij hard bezig met de voorbereidingen voor de realisatie van het nieuwe kindcentrum. Niet dat morgen de schop al in de grond gaat, maar de voorbereidingen zijn vooral bedoeld om de bestemmingswijziging voor te bereiden. We streven ernaar om dit jaar de planologische procedure te doorlopen en medio 2024 daadwerkelijk met de bouw te kunnen starten.

Middenblok en Zuidblok

Daarnaast wordt gewerkt aan de uitwerking van het zogenaamde middenblok en zuidblok. De realisatie hiervan volgen aansluitend op het kindcentrum en zullen naar verwachting 2e helft 2025 starten. De herinrichting van de winkelstraat (bij de Jumbo) zal naar verwachting begin 2024 plaatsvinden.

De Wingerd

De nieuwbouwwoningen aan de Wingerd laten nog even op zich wachten, maar hier kunnen we binnenkort meer duidelijkheid over geven.

Inloopbijeenkomst

Als het allemaal lukt, zullen wij half februari een inloopbijeenkomst voor de bewoners organiseren. Tijdens deze sessie zullen meerdere onderdelen worden belicht en kunnen er vragen gesteld worden. Meer informatie volgt. Tot snel!

(Afbeelding is een impressie van het kindcdentrum van Govart Artist Impressions)